Na Gradini zaplenjeno 20 kg heroina

Na graničnom prelazu Gradina pripadnici granične policije MUP-a Srbije zaplenili 20 kilograma heroina u nedelju uveče.

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.08.2010.

07:12

Default images

To je najveća zaplena droge u Srbiji ove godine, a ulična vrednost droge je oko pola miliona evra, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Dvojica mlađih muškaraca turskog porekla u luksuznom mercedesu holandskih registarskih tablica bila su odmah sumnjiva policajcu na graničnom prelazu Gradina, koji je izvršio detaljnu kontrolu njihovog vozila.

U gepeku automobila bilo je sakriveno 39 paketa heroina, ukupne težine 20 kilograma i 270 grama, kaže Nenad Vučić, načelnik regionalnog centra granične policije prema Republici Bugarskoj.

“Dugogodišnjim iskustvom pripadnika granične policije, prilikom kontrole putničkih isprava, utvrđuje se odakle putuju i kakva je struktura putnika. Kada policajac oceni da se radi o rizičnoj kategoriji putnika, onda se nad takvim putnicima vrši i detaljna kontrola”, kaže Vučić.

On podseća da se na tom graničnom prelazu već nekoliko godina otkriva krijumčarenje droge.

“To odgovara i krijumčarima, koji očekuju da kada je povećan promet putnika, popusti kontrola na granici”, rekao je Vučić.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da su mercedesom upravljala dvojica holandskih državljana turskog porekla - Bajrak Jakup i Čelik Halil, obojica stari po 27 godina.

"Oni su putovali iz Turske za Holandiju, što je još jedna potvrda funkcionisanja takozvane 'balkanske rute' heroina koja prelazi preko našeg regiona, i putem kojim se, prema procenama i američkih bezbednosnih službi, u zapadnoevropske zemlje ilegalno distribuira čak 80 odsto ukupne količine heroina iz Avganistana i drugih istočnih zemlja", kazao je Dačić.

Heroin je zaplenjen u zajedničkoj akciji pogranične policije i carine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: