Penzije čekaju na red

Pred usvajanjem još 39 zakonskih predloga Vlade Srbije, a na usvajanje čekaju i 23 akta koja su predložili poslanici, poslaničke grupe i državne institucije.

Izvor: B92

Nedelja, 08.08.2010.

22:45

Default images

Parlamentarci bi u skupštinske klupe, prema ranijim najavama predsednice Skupštine Slavice Đukić-Dejanović, mogli da se vrate u septembru.

Poslanike, koji su od početka godine usvojili 177 zakona i drugih akata, posle završetka letnje pauze, očekuje još 39 zakonskih predloga koje je uputila Vlada Srbije.

U proceduri ih, pored 39 predloga zakona koje je uputila Vlada, čekaju i 23 akta koja su najvišem zakonodavnom telu na usvajanje predložili poslanici, poslaničke grupe, birači i državne institucije.

Među važnijim zakonima koji čekaju razmatranje jeste i Predlog zakona o izmenama i dopunama zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, koji, između ostalog, predviđa povećanje granice za odlazak u penziju.

Vlada je parlamentu na usvajanje predložila, između ostalih, zakonske predloge o zadužbinama i fondacijama, o zabrani usavršavanja proizvodnje i stvaranja zaliha bakteriološkog (biološkog) i toksičkog oružja i njihovom uništavanju, o izmeni Zakona o zapošljavanju i osiguranju za slučaj nezaposlenosti, o akreditaciji, o izmeni Zakona o državnoj upravi, o izmenama Zakona o platama u državnim organima i javnim službama.

Do prvog radnog dana u oktobru, kada počinje redovno jesenje zasedanje Skupštine Srbije, parlament će raditi u periodu vanrednog zasedanja, kada Slavica Đukić-Dejanović sednicu može da sazove na zahtev Vlade Srbije ili najmanje jedne trećine poslanika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: