Predsednik opštine na drvetu

Predsednik jedne poljske opštine i njegov vozač čiji automobil je juče odvukla bujica, nađeni su iscrpljeni, ali živi, na jednom drvetu.

Izvor: Beta

Nedelja, 08.08.2010.

12:05

Default images

Predsednik Opštine Zgoželec Marijuš Turenjec i njegov vozač su juče ceo dan posećivali mesta pogođena iznenadnim lokalnim poplavama da bi videli kome treba pomoć.

Kada su se vraćali iz poplavljenog mesta Bogatinja kod brane na reci Vitka, bujica je povukla njihov automobil.

"Razbili smo stakla i izvukli se iz kola, a Vitka nas je odnela duboko u šumu gde smo se uhvatili za grane. Tako smo preživeli i drugi poplavni talas, a, kada se voda malo smirila, potražili smo bolje drvo", kazao je danas Turenjec poljskoj televiziji TVN24.

Držeći se za granje, Turenjec i njegov vozač su proveli više od devet sati.

Od petka su razorne poplave, izazvane naglom obilnom kišom, zahvatile oblast oko tromeđe Poljske, Češke i Nemačke. U Poljskoj su stradala dva čoveka.

Rečica Mjedjanka se izlila do visine prvog sprata na 75 odsto teritorije grada Bogatinja, saopštili su lokalni zvaničnici.

U centru tog grada se srušila polovina kuća, više od 600 ljudi je evakuisano, oštećeni su svi mostovi na prilazima gradu, a meštani nemaju vode za piće.

U Zgoželecu je poplavljena periferija. Na udaru su i okolna naselja pošto je Vitka probila branu obližnje hidroelektrane.

U poplavljenim područjima je ministar unutrašnjih poslova Ježi Miler, a vojska pomaže vatrogascima na kojima je glavni teret spasavanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: