Marković: Sud o dve fotelje

Direktorka Agencije za borbu protiv korupcije Zorana Marković, rekla je da očekuje da Ustavni sud spreči sukob interesa više od 5.000 funkcionera.

Izvor: FoNet, Veèernje novosti

Subota, 07.08.2010.

00:04

Default images

Markovićeva je rekla da su oni "Batićevim amandmanom" dobili zeleno svetlo da sede u dve fotelje.

Dodala je i da očekuje reakcije međunarodnih institucija i da ne isključuje mogućnost da na adresu vlasti u Beogradu stignu ozbiljne kritike Brisela, pišu Novosti.

"Već su nas zvali iz kancelarije EU i tražili tekst amandmana, kao i naš stav o usvojenim izmenama. Mi smatramo da su one izuzetno loše", rekla je ona.

Ona je rekla da je tačno da je politička podrška Agenciji poljuljana.

"I dalje imamo podršku Vlade, ali je sa Skupštinom druga priča. U nezvaničnom razgovoru, i predstavnici Ministarstva pravde izrazili su iznenađenje zbog promene zakona".

"Došla sam na ovo mesto s ciljem da se borim za što bolju demokratsku kontrolu vlasti i da radimo na suzbijanju korupcije. Ne planiram da se povučem i podnesem ostavku", izjavila je Markovićeva.

Agencija je obavezna da primenjuje zakon, ali se nadamo da će Ustavni sud brzo odgovoriti na žalbu da su izmene neustavne i nezakonite, rekla je Markovićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: