Zagađenje kanala sa farme krava?

U selu Čurug kod Novog Sada, prema tvrdnjama meštana, lokalna farma krava ispustila je na stotine tona životinjskih fekalija u kanale za navodnjavanje.

Izvor: B92

Petak, 06.08.2010.

17:11

Default images

Kažu da je ugroženo zdravlje ljudi i životinja. Poljoprivredna inspekcija je već reagovala.

Šampionski ovnovi Save Šugina iz Čuruga su samo senka onoga što su bili pre 15 dana. Od tada, sva stoka je počela da pati od proliva koji nisu mogli da se spreče nikakvim lečenjem.

Voda sa seoskog pojila je zagađena, jer su kanali za odvodnjavenje svuda unaokolo napunjeni stotinama tona životijnskih fekalija.

“Voda je pre šest meseci bila kristalno čista... Od pre dvadeset dana je stoka počela poboljeva, voda sa pojila peni kao najbolji šampajnac, jer je puno osoke”, priča Sava Šugin.

On tvrdi da je farma koja je odgovorna za ovu ekološku katastrofu “Velvet Farm” iz Čuruga.

Opasnost postoji ne samo za zdravlje životinja, već i ljudi, jer svi kanali komuciraju sa Tisom.

Sava Šugin kaže da su istovarivali cisterne u tri smene, 24 sata dnevno.

On kaže da su neka deca već obolela od meningitisa i slatkih krasti, te da veruje da je to posledica aktivnosti “Velvet Farme”.

B92 je pokušao da stupi u kontakt sa upravom farme, međutim, sekretarica je rekla da direktor ne može da se javi.

S druge strane, u poljopriverdnoj inspekciji su saopštili da su već izašli na teren i da su uzeti uzorci koji se trenutno analiziraju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: