Ko (ne) ispunjava obećanja

Najveći broj obećanja srpskih političara koja su ostala neispunjena, prema ocenama sajta Istinomer, dao je ministar ekonomije Mlađan Dinkić.

Izvor: B92

Petak, 06.08.2010.

12:51

Default images

Izjave predsednika Borisa Tadića i ministra spoljnih poslova Vuka Jeremića uglavnom su ocenjivane kao dosledne, piše list "Danas".

Sem doslednosti, određeni broj Tadićevih izjava označen je i kao neispunjena obećanja i neistinosti. Izjave srpskih političara na Istinomeru, inače, ocenjuju se po kriterijumima istinitosti, doslednosti i ispunjenih obećanja.

Prema toj statistici, gradonačelnik Beograda Dragan Đilas ima podjednako ispunjenih i neispunjenih obećanja, dok je premijer Mirko Cvetković koliko dosledan toliko i nedosledan u svojim izjavama i delima.

Reči šefa diplomatije Vuka Jeremića, sem doslednosti, često su se uspostavile i kao neistinite.

Kada je reč o Tomislavu Nikoliću, predsedniku Srpske napredne stranke, od svih ocenjenih izjava i postupaka najviše je ipak onih koji su se pokazali kao nedosledni.

Iako sajt Istinomer postoji tek devet meseci, urednik sajta Zvonko Ninkov ocenjuje da većina političara u Srbiji olako daje obećanja koja su nerealna i koja kasnije ne mogu da se ispune.

On dodaje da se zbog toga često Istinomer "crveni“ od negativnih ocena koje su date političarima, jer su u predizbornim kampanjama obećavali "kule i gradove“, a nisu uspeli da realizuju.

Kada je reč o izboru izjava za ocenjivanje, on napominje da se biraju tako da istovremeno budu i aktuelne i da podsete na stare izjave.

Prema njegovim rečima, jednako je važno da se upozore čitaoci da ono što funkcioneri govore nije uvek istina i da ne veruju "zdravo za gotovo“, kao što je važno i da se podseti šta su političari govorili u predizbornoj kampanji.

U svakom slučaju, Ninkov kaže da u izboru političara niko nije izuzet - prati se i vlast i opozicija, i državni vrh i lokalni funkcioneri, ali da su u fokusu svakako oni "koji svojim odlukama utiču na živote velikog broja ljudi“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: