SRS: Odustati od evrointegracija

Srpska radikalna stranka pozvala je vlasti u Srbiji da odustanu "od pogubne politike evrointegracija".

Izvor: Beta

Četvrtak, 05.08.2010.

16:30

Default images

SRS ocenjuje da je “očigledno da Evropska unija na čelu sa Velikom Britanijom brutalno urušava teritorijalni integritet i suverenitet Srbije".

Funkcioner SRS-a Vladan Jeremić izjavio je na konferenciji za novinare da je Srbija zbog takve politike dovedena u ponižavajući položaj.

Jeremić je rekao da stavove radikala potvrđuje i ponašanje britanskog predstavnika u UN koji je na sednici Saveta bezbednosti pretio Srbiji da će, ukoliko bude negirala nezavisnost Kosova, doći u sukob sa svim zemljama koje su priznale Kosovo.

"(Ministar spoljnih poslova) Vuk Jeremić nije čak ni odgovorio na ove skandalozne pretnje, već je to učinio predstavnik Rusije u UN Vitalij Čurkin", rekao je zamenik generalnog sekretara srpskih radikala.

On je ocenio da je krajnje vreme da se Srbija okrene zemljama koje poštuju međunarodno pravo i teritorijalnu celovitost naše države i da svoje mesto pronađe u integracijama na istoku koje predvodi Ruska Federacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

14 h

Podeli: