Nove zdravstvene ustanove u Nišu

Rekonstrukcija zgrade u Nišu u kojoj će biti urgentni centar i sva odeljenja hirurgije Kliničkog centra počeće u novembru, najavio je gradonačelnik Niša.

Izvor: B92

Četvrtak, 05.08.2010.

15:18

Default images

Prvi čovek Niša Miloš Simonović najavio je i da će pored urgentnog centra biti izgrađena nova zgrada, površine 20 000 kvadratnih metara.

U toj novoj zgradi će biti smešten stacionar za pacijente koji će posle operacije nastaviti lečenje u bolnici.

Vrednost svih radova je oko 30 miliona evra, a sredstva su obezbeđena preko Evropske investicione banke.

Niš nema urgentni centar, a izgradnja objekta u kojem će biti smeštena ta ustanova počela je pre 20 godina.

"Zgrada od 12 000 kvadratnih metara biće potpuno rekonstruisana. Na prizemlju će biti smeštene prijemne ambulante urgentnog centra, dok će na ostalih pet spratova biti opremljeno 16 operacionih sala iz svih oblasti hirurgije, kao i odeljenje intenzivne nege", navodi se u saopštenju gradonačelnika Niša.

Grad Niš obezbedio je lokacijsku dozvolu za rekonstrukciju i izgradnju objekata za urgentni centar i u toku je i izdavanje građevinske dozvole.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: