Tadić: 8 godina za najveće projekte

U narednih osam godina u Srbiji treba da budu završeni najveći infrastrukturni objekti, kaže predsednik Srbije Boris Tadić.

Izvor: B92

Sreda, 04.08.2010.

18:48

Default images

U tom periodu, prema Tadićevim rečim, treba pre svega da budu završeni putnički i železnički pravci na Koridoru 10, mostovi u Beogradu i most u Beškoj.

Obilazeći radove sa gradonačelnikom Beograda na kolektoru "Intrceptor" u Velikom Selu, tunelu "Straževica" i mostu na Adi Ciganliji, Tadić je naglasio da se pri tom mora voditi računa da se država ne zaduži preko mere koju ne može da plati.

Predsednik Boris Tadić je naglasio da se u Srbiji sada završavaju mnogi projekti koji su započeti pre više decenija.

U narednih osam godina u Srbiji treba da budu završeni najveći infrastrukturni objekti, najavio je on, objašnjavajući da je reč o putničkim i železničkim pravcima na Koridoru 10, mostovima u Beogradu i mostu u Beškoj.

"Srbija danas gradi najveći broj mostova u Evropi, ne gradi samo most preko Ade ciganlije i kineski most preko Dunava, već i most Bešku i druge", rekao je Tadić.

Kolektor “Interceptor” u Velikom Selu trebalo bi, kada bude završen, osim što će mnogima rešiti problem kanalizacije učiniće i Dunav čistijm jer će odvajati atmosferske vode od otpadnih voda.

Pogon za prečišćavanja podrazumeva i tunel dug oko 6,8 kilometara od kojih je sada izgrađeno 1,1 kilometar. Na ovom poslu angažovano je 220 radnika koji rade u tri smene.
"Sve to moramo da dovršimo i da, pri tome, ne pređemo crvenu liniju javnog zaduženja, jer ne smemo da uđemo u finansijsku situaciju u kojoj su neke zemlje Evropske unije i koje su doživele slom svog finansijskog sistema", upozorio je Tadić.

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas je naglasio da će kanalizacija biti prioritet u Beogradu koji je, prema njegovoj oceni, najveće gradilište u Srbiji.

"Očekujemo da ovaj deo kolektora ‘Interceptor’ završimo u roku od dve godine. Nadamo se da će biti finansijskih sredstava", rekao je Đilas uz ocenu da u 21. veku "ne možemo da se ponosimo" ako 500.000 ljudi nema kanalizaciju.

Đilas je podsetio da su do sada u Beogradu izgrađena obdaništa, škole, da se radi na mostovima i na Bulevaru kralja Aleksandra.

Tadić i Đilas obišli su i radove na tunelu “Straževica” na drumskoj obilaznici oko Beograda i most kod Ade Ciganlije.

Opširnije o obilasku najvećih gradilišta i toku radova na njima, možete čitati na našoj stranici Biz.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: