Sulja negirao navode Nazima Blace

Jedan od komandanata bivše OVK Azem Sulja izjavio je da je nevin, odbacivši tvrdnje Nazima Blace da je naređivao egzekuciju političkih protivnika DPK.

Izvor: B92

Sreda, 04.08.2010.

15:22

Default images

Sulja je danas, po pozivu Euleksa, saslušan u Specijalnom tužilaštvu Kosova u istrazi koju je Euleks pokrenuo krajem prošle godine u vezi s navodima Blace.

"Odgovorio sam na poziv tužilaštva i na sva pitanja tužioca, koja su se odnosila i na mnoge kontroverzne izjave Nazima Blace", rekao je Sulja posle saslušanja u zgradi tužilaštva u Prištini, gde je bio dva sata.

Suljin advokat Tom Gaši je novinarima rekao da je uveren da neće biti potrebe za novim ispitivanjem u Tužilaštvu, iako je njegov klijent, kako je rekao, spreman i na to.

Sulja, za koga se navodi da je ujak kosovskog premijera Hašima Tačija, dobio je poziv da bude saslušan u Specijalnom tužilaštvu prošle nedelje, nakon što su istražitelji Euleksa pretresli njegovu kuću u selu Kišna Reka kod Glogovca.

Istražioci Euleksa su tokom pretresa zaplenili nekoliko dokumenata. U vreme pretresa kuće Sulja nije bio u njoj.

Blaca, iz okoline Lipljana, predstavio se javnosti kao jedan od egzekutora iz grupe kosovske tajne obaveštajne službe (SHIK) koja je, kako je naveo, po nalogu Azema Sulje posle rata na Kosovu izvršavala političke likvidacije protivnika Demokratske partije Kosova, na čijem je čelu aktuelni kosovski premijer Tači.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: