Karići uskoro ostaju bez imovine?

Posle sedam meseci istrage, porodici Karić bi uskoro mogla da bude oduzeta imovina prema zakonu o oduzimanju imovine stečene kriminalom, saznaje B92.

Izvor: B92

Sreda, 04.08.2010.

17:23

Default images

Finansijskom istragom, koja se smatra najsloženijom do sada, obuhvaćeno je oko 80 fizičkih i pravnih lica, uključujući i ljude bliske porodici Karić.

U istrazi se proverava više od 45 stambenih objekata, ali i poreklo luksuznih automobila.

Na zahtev Tužilaštva za organizovani kriminal, policija od početka godine češlja knjige Karićevih firmi. Jedinica MUP-a za finansijske istrage proverava poreklo kapitala mnogobrojne porodice Bogoljuba Karića, ali i njima bliske ljude.

Na zahtev specijalnog tužioca, kako saznajemo, policija je u poslednjiih sedam meseci dostavljala parcijalne izveštaje, a istragom je obuhvaćeno i oko 40 luksuznih automobila koje koristi ova porodica.

Tako se može desiti da posle oduzimanja BK televizije, “Mobtela”, “Astra banke”, Karići ostanu i bez velikog dela svog bogatstva.

Zbog sezone godišnjih odmora i poslovnih obaveza, ekipa B92 nije uspela da stupi u kontakt ni sa jednim članom porodice Karić kako bi od njih dobila komentar na najave države da će da im oduzme imovinu.

Kako nam je rečeno, Dragomir Karić je u Turkmenistanu, a celog avgusta van Beograda je i Milanka Karić.

Van zemlje i to više godina unazad je i Bogoljub Karić, sa kojim je u stalnom kontaktu njegov advokat Zdenko Tomanović.

On ne želi da otkriva Karićevo prebivalište, ali kaže da Bogoljub Karić još ne zna šta mu se, dok je u odsustvu, sprema u Srbiji.

“Njegovu lokaciju bih zadržao u okviru profesionalne tajne. Mi smo se sinoć čuli, nismo razgovarali o ovome, ali mislim da ga to ne bi iznenadilo. Moje je mišljenje da se u ovom slučaju politika postavila umesto prava”, ocenjuje Tomanović.

Provera Karićeve imovine najkompleksnija je finansijska istraga do sada i, prema oceni profesora Pravnog fakulteta Gorana Ilića, pred srpskim tužilaštvom je veliki posao.

“Ovo je bez sumnje najkompleksnija istraga do sada imajući u vidu vremenski period koji obuhvata i broj osoba kojima se policija bavi”, ocenjuje Ilić.

Porodica Karić poseduje veliki broj nekretnina u Beogradu, među kojima su zgrada u UIici Palmira Toljatija 3 od 1.778 kvadrata, luksuzni objekat u Tolstojevoj 29, u kom je smeštena ambasade Južne Koreje, stanovi i kuće u Temišvarskoj ulici.

Za Bogoljubom Karićem raspisana je crvena Interpolova poternica, a spekuliše se da je trenutno u Rusiji gde je, prema nedavnim infomacijama, dobio azil.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: