Deci je važno poverenje

"Hajde da razgovaramo", slogan je SOS dečje linije, koja je za pet godina primila više od 50 hiljada poziva i dostupna je 24 sata deci i omladini Srbije.

Izvor: B92

Utorak, 03.08.2010.

11:19

Default images

Osim deci, ova linija otvorena je i za odrasle koji su zabrinuti za svoju decu.

Pod okriljem Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine i Ministarstva rada i socijalne politike, SOS dečja linija je na usluzi deci i mladima koji žele da podele svoje probleme, strahove ili možda radosti, a nemaju nikoga bliskog kome mogu da se obrate.

Deca često imaju problem da razgovaraju odmah i kao i da podele svoje probleme s nepoznatima. Ponekad im je potrebno malo više vremena da se opuste i osećaju sigurno.

Osnovno načelo i princip prema kome ova linija funkcioniše jeste poverljivost. Savetnici slušaju o problemima, pokušavaju da pomognu nekada razgovorom, nekada savetom, a princip poverljivosti narušavaju samo u slučajevima izričite opasnosti.

Ovaj servis postoji i radi već pet godina i za to vreme primljeno je preko 50 000 poziva.

Ono na šta se posebno ponosi ekipa SOS dečje linije jeste članstvo u svetskoj mreži dečjih linija, koje im omogućava stalno dopunjavanje neophog znanja iz oblasti brige i zaštite dece.

Pozivi SOS dečjoj liniji mogući su sa svih halo govornica i fiksnih telefona Srbije, a svi pozivi su besplatni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: