Hiseni traži zamenu Rezolucije 1244

Ministar spoljnih poslova Kosova Skender Hiseni zatražio je od generalnog sekretara UN Ban Ki Muna "zamenu" Rezolucije 1244 UN.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 02.08.2010.

18:50

Default images

Kako je saopštilo kosovsko Ministarstvo spoljnih poslova, Hiseni se danas u Njujorku sastao sa generalnim sekretarom UN.

"Na ovom sastanku ministar Hiseni zatražio je zamenu Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti", navodi se u saopštenju.

"U ovom kontekstu, ministar je kazao da zahtev za zamenom Rezolucije nije uperen protiv UNMIK-a, koji je obavio dobru misiju na Kosovu, već se zahtev zasniva na korenitoj promeni okolnosti nakon proglašenja nezavisnosti Kosova i mišljenja Međunarodnog suda pravde", kaže se u saopštenju.

Ministar spoljnih poslova Kosova rekao je Ban Ki Munu da je nakon mišljenja Međunarodnog suda pravde osnovni cilj Kosova učlanjenje u UN.

"Hiseni je Ban Ki Munu jasno stavio do znanja finalni cilj Republike Kosovo - da postane član Ujedinjenih nacija", navodi se u saopštenju.

Međunarodni sud pravde ocenio je 22. jula da Deklaracija o nezavisnosti Kosova nije prekršila međunarodno pravo, kao ni Rezoluciju 1244.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: