Dačić: Izbalansirana rezolucija

Najbolje je da se rezolucija Srbije podnese Ujedinjenim nacijama u dogovoru sa najjačim zemljama i Evropskom unijom, izjavio je ministar policije Ivica Dačić.

Izvor: B92

Ponedeljak, 02.08.2010.

16:26

Default images

Dačić kaže da je predlog rezolucije Srbije o Kosovu "veoma izbalansiran", a da se o njegovom tekstu i dalje mogu voditi konsultacije.

"Mislim da bi bilo dobro da se nađe zajednički jezik sa velikim silama oko toga šta je njihov interes na ovom delu Balkana", naveo je on.

Ipak, Ivica Dačić je rekao i da je "pitanje da li su neke zemlje uopšte zainteresovane za te razgovore".

"Srbija treba da bude zainteresovana i mislim da mi svih ovih godina pokazujemo da smo konstruktivan partner", rekao je Dačić na Goliji, gde je otvorio novu zgradu policijskog odeljenja.

Međutim, prema njegovim rečima, nema svrhe da Srbija stane iza rezolucije koja bi pred Generalnom skupštinom UN legalizovala nezavisnost Kosova.

"Ništa nam ne garantuje da će ishod glasanja Generalne skupštine UN biti na strani Srbije, ali mi moramo da nastavimo da štitimo svoje nacionalne i državne interese", rekao je Dačić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: