Trgovištu treba još 100 miliona

Predsednik opštine Trgovište Darko Tomić ocenio je da je za potpuno otklanjanje posledica poplava u toj opštini, potrebno još oko 100 miliona dinara.

Izvor: B92

Nedelja, 01.08.2010.

17:35

Default images

Tomić je rekao da je do sada od firmi i pojedinica u Trgovište stigla pomoć od oko 33 miliona dinara.

Ipak, kako kaže, za potpunu obnovu područja postradalog od poplava i normalizaciju života potrebna su dodatna sredstva.

Procenjuje se da je u poplavi koja je pogodila Trgovište sredinom maja nastala šteta veća od 200 miliona dinara, a ni dva i po meseca nakon nepogode, uprkos zajedničkim naporima države i donatora, još nisu u potpunosti otklonjene sve posledice.

"Do sada je obnovljeno više od 700 kilometara oštećenih lokalnih puteva, što predstavlja dve trećine putne mreže u opštini. Očekujemo da nam iz sredstava NIP-a odobre novac za izgradnju pet porušenih mostova u Kozjem Dolu, Trgovištu, Stajevcu, Šaprancu i Maloj Reci", rekao je Tomić.

On je dodao da je privatna firma "Tončev gradnja" o svom trošku u Trgovištu izgradila most u vrednosti od tri miliona dinara.

U lokalnoj zajednici očekuju da će neki gradovi i firme uplatiti obećani novac, kojim bi mogle da se nadoknade štete poljoprivrednim domaćinstvima i da se saniraju vodovodna i kanalizaciona mreža.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: