Mićunović za razgovore s Prištinom

Srbija treba da razgovara s predstavnicima Kosova, jer od pravnog pitanja važnije su prilike u kojima ljudi tamo žive, kaže funkcioner DS-a Dragoljub Mićunović.

Izvor: B92

Nedelja, 01.08.2010.

11:12

Default images

On je za podgoričke "Vijesti" rekao da bi teme tih razgovora mogle da budu stanje ljudskih prava i pitanja imovine Srba koji su u Prištini živeli pre rata.

Prema oceni Mićunovića, Srbi imaju pravo na stanove koje su bespravno drugi zauzeli.

"Treba razgovarati i o raznim firmama, državnim preduzećima koja se sada privatizuju, ogromnim investicijama. Tu su i kulturni spomenici koji ne pripadaju samo nama, već i čovečanstvu", rekao je Mićunović.

Mićunović je ocenio da "neracionalne odluke" utiču na odnose između Crne Gore i Srbije. Kao jednu od takvih odluka, Mićunović je naveo "stvaranje crnogorskog jezika".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: