U septembru optužnica protiv Karića

Optužnica protiv Bogoljuba i Sretena Karića, kao i ostalih osumnjičenih u aferi Mobtel, biće najverovatnije podignuta u septembru, piše "Blic".

Izvor: FoNet

Nedelja, 01.08.2010.

10:27

Default images

Izvori bliski vrhu pravosuđa Srbije rekli su za taj list da će se predmet o zloupotrebama u Mobtelu objediniti.

To znači da će se umesto dve odvojene istrage, koje su o ovom slučaju pokrenute i pred Specijalnim i pred Višim sudom u Beogradu, voditi jedinstven krivični postupak.

"Odlučeno je da kompletan predmet preuzme Više tužilaštvo, odnosno Viši sud u Beogradu. U toku je poslednje ekonomsko-finansijsko veštačenje koje se radi po zahtevu Specijalnog tužilaštva. Kada se to završi, istraga će, posle više od četiri i po godine, praktično biti privedena kraju", kaže izvor Blica.

Krivični postupak o mahinacijama u Mobtelu pokrenut je januara 2006. Na listi osumnjičenih, pored Bogoljuba i Sretena Karića, našli su se i njihova braća Dragomir i Zoran, sestra Olivera Nedeljković, kao i brojni bivši rukovodioci i stečajni upravnici ove kompanije.

Karićima je stavljeno na teret da su preko svojih firmi u inostranstvu i na druge načine "isisali" novac iz Mobtela i državi naneli ogromnu štetu.

Od početka istrage, Bogoljub Karić nije dostupan pravosudnim organima Srbije i za njim je raspisana crvena Interpolova poternica. Kao mesto utočišta navođene su mnoge zemlje, a prema nedavnim infomacijama, on i brat Sreten su dobili azil u Rusiji.

Njihov brat Dragomir je za jedan beogradski list izjavio da nije reč o azilu, već da Bogoljub kao poslovan čovek boravi "svuda na bivšoj teritoriji SSSR". On je još naveo da se Bogoljub Karić sprema "na duži put u Ameriku" i da tamo "ne ide kao turista".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: