Sarkozi: Uslediće nova priznanja

Predsednik Francuske Nikola Sarkozi kaže da je mišljenje MSP razrešilo nejasnoće o zakonitosti nezavisnosti Kosova, kao i da će to uticati na nova priznanja.

Izvor: B92

Četvrtak, 29.07.2010.

22:15

Default images

U poruci predsedniku Kosova Fatmiru Sejdijuu, Sarkozi mu je čestitao na pozitivnom mišljenju MSP-a o nezavisnosti Kosova.

Sarkozi je pozvao kosovske institucije da budu deo razgovora o tehničkim pitanjima sa Beogradom, saopšteno je iz kabineta predsednika Kosova.

"Radujem se toj odluci koja doprinosi stabilnosti u regionu i čini snažnijim Vaše angažovanje koje traje već više od dve godine a odnosi se na konsolidaciju Vaše nove države. Ubeđen sam da će ta odluka ubediti zemlje koje su se dvoumile da priznaju Kosovo", navodi se u Sarkozijevoj poruci.

Sarkozi je naveo da će Francuska, sa svojim partnerima, u narednim danima preduzeti nove mere oslanjajući se na argumente MSP-a.

Pozivajući institicije Kosova da rade na poboljšanju položaja srpske zajednice na Kosovu, Sarkozi je pozvao Kosovo da bude deo procesa dijaloga koji ima taj cilj.

"Kosovo treba da iskoristi poziv visoke komesarke EU Ketrin Ešton i sa poverenjem pristupi ovom pitanju kako bi se doprinelo prevazilaženju mnogih konkretnih teškoća, koje i dalje dovode do suprotavljanja vaše zemlje i Srbije", rekao je Sarkozi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: