Priznala ubistvo osam novorođenčadi

Žena koja je juče uhapšena zajedno s mužem pošto su nađena tela osam novorođenčadi na njihovom imanju u Francuskoj priznala je da je ubila i sakrila tela beba.

Izvor: B92

Četvrtak, 29.07.2010.

18:52

Default images

Ona je prvo u pritvoru priznala ubistvo dvoje novorođenčadi počinjeno pre 10 godina, da bi kasnije priznala da je ubila i ostalih šest tek rođenih beba.

Bračni par iz mesta Vijer-o-Tertr, inače, ima dve ćerke u dvadesetim godinama.

Posle priznanja da je ubila svojih osam novorođenčadi, 47-godišnju ženu, inače bolničarku po zanimanju, očekuje istraga i podizanje optužnice za ubistva maloletnih lica ispod 15 godina.

Njen suprug, radnik po zanimanju, takođe je pod istragom zbog prikrivanja tela i neotkrivanja zločina, ali za razliku od njegove žene koja je zadržana u pritvoru, on je pušten na slobodu i ostaje pod sudskom prismotrom.

Komšije bračnog para šokirane su tim što se dešavalo u susednom dvorištu, jer, kako kažu, supružnici koji su imali dve ćerke u dvadesetim godinama, nikada im nisu budili bilo kakvu sumnju.

"Grozno je. U šoku sam. A sve zajedno je čudno, jer uvek mislite da se takve stvari dešavaju negde drugde, a ne u vašem gradu, ali se može desiti svuda. Evo dokaza”, kaže njihov sused Stefan.

"Nezamislivo je. Sa svim modernim metodama kontracepcije, ne razumem da žena može da zatrudni, a zatim ubije tek rođene bebe”, navodi meštanin Paskal.

Zločin je otkriven slučajno. Novi stanari na imanju gde je živeo bračni par čedomoraca kopali su rupu za bazen i otkrili male ljudske kosti, a zatim i tela dve bebe.

Odmah su obavestili policiju, a zatim su policijski psi pretražili dvorište i pronašli još šest tela.

Policija je vlasnike imanja pronašla u jednoj kući udaljenoj svega nekoliko kilometara od mesta zločina.

Novine “Figaro” već su objavile da su dva tela koja su prvo pronađena na imanju bila sakrivena više od 20 godina.

U Francuskoj je poslednjih godina otkriveno još nekoliko slučajeva u kojima su majke ubijale svoju novorođenčad i krile tela.

U jednom slučaju, Selin Lisaž priznala je da je ubila šestoro svoje novorođenčadi, čiji su leševi pronađeni u plastičnim vrećama u njenom podrumu u severozapadnoj Francuskoj.

Druga Francuskinja, Veronik Kuržo osuđena je prošle godine zbog ubistva troje svoje novorođene dece.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: