Uslovi za usvojitelja keruše Mile

Stručna komisija gradskog Sekretarijata za komunalne poslove, koja brine o zdravlju keruše Mile, odredila je kriterijume koji će važiti za njeno usvajanje.

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 29.07.2010.

13:34

Default images

Prednost kod usvajanja keruše imaju osobe sa stalnim prebivalištem na teritoriji Beograda, zbog mogućnosti nadzora zdravstvenog stanja psa.

S obzirom na invaliditet psa, budući usvojitelj moraće da ima 24-časovno prisustvo uz psa i da poseduje kuću sa dvorištem ili stan koji ima izlaz na zelenu površinu, precizira se u saopštenju.

Takođe, prednost će imati oni ljudi koja nemaju više od jednog psa, veličine keruše Mile, kao i stabilne finansijske prihode zbog neophodne medincinske nege i pojačane ishrane.

Usvajanje Mile biće moguće samo uz saglasnost budućeg vlasnika da stručna ekipa Veterinarske ustanove jednom mesečno ima pravo na pregled keruše i uvid na koji se način pas neguje.

Ukoliko dođe do neadekvatnog tretmana, nadležne službe imaju pravo da oduzmu psa.

Prijave za usvajanje keruše Mile mogu se dostavljati Sekretarijatu za komunalne poslove - odseku Zoohigijena, na adresu Golsortijeva 35.

Prijave će razmatrati komisija, koju će, pored ostalih članova, činiti i reditelj Goran Paskaljević, u ime Udruženja za zaštitu životinja, devojka Sandra Spoja, koja je pronašla povređenu kerušu, i veterinar Miloš Ranđelović, koji je psu u prvim danima pružao stručnu pomoć, kao i Veran Matić, direktor B 92, medijske kuće koja je formirala Fond "Mila", navedeno je u saopštenju.

Više o keruši Mili i Fondu B92 koji je dobio ime po njoj pročitajte ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: