Nastavlja se istraga protiv Ganića

Glavni državni tužilac BiH Milorad Barašin kaže da se istraga u slučaju protiv Ejupa Ganića nastavlja, uprkos odluci Okružnog suda u Vestminsteru.

Izvor: B92

Četvrtak, 29.07.2010.

11:43

Default images

Povodom odluke britanskog suda, koji je odbacio zahtev za Ganićevo izručenje Srbiji, Barašin je rekao da Ganić nije oslobođen.

"U pitanju je samo odluka o ekstradiciji po zahtevu Srbije", rekao je Barašin. Na pitanje da li to znači da se istražni postupak protiv Ganića nastavlja u BiH, Barašin je kratko odgovorio: "Dabome."

Portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić izjavio je istom listu da je Ganić pod istragom Tužilaštva BiH u predmetu "Dobrovoljačka ulica".

"Što se nas tiče, Ganić je pod istragom Tužilaštva BiH u našem aktivnom predmetu 'Dobrovoljačka ulica'. To je njegov status. Pozitivna je stvar što će konačnu reč u celom slučaju reći pravosuđe BiH i što će o svemu odlučivati organi države BiH", rekao je Grubešić.

Na pitanje jesu li i dalje pod istragom i general Jovan Divjak, Stjepan Kljuić, Jusuf Pušina i drugi koje je Srbija sumnjičila, Grubešić je odgovorio da ne želi da govori o imenima, ali da je, pored Ganića, više osoba pod istragom Odeljenja za ratne zločine pri Tužilaštvu BiH.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: