Dan žalosti u Pakistanu

U Pakistanu se obeležava dan žalosti zbog jučerašnje pogibije 152 čoveka u najtežoj avionskoj nesreći koja se do sada dogodila na tlu te zemlje.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 29.07.2010.

09:36

Default images

Spasilačke ekipe na terenu pokušavaju da pronađu žrtve, ali ih u tome ometaju jake monsunske kiše. Do sada su pronađena tela 115 putnika, a njih 59 je identifikovano.

Ministar informisanja Pakistana Kamar Zaman Kaira rekao je da je većinu tela teško identifikovati i da će u tu svrhu biti korišćene analize DNK.

Identifikovani leševi predati su rodbini poginulih, dok su ostaci drugih osoba, uglavnom delovi tela, prosleđeni u mrtvačnice.

Avion "erbas 321", koji je koristila pakistanska privatna kompanija "Erblu", srušio se juče ujutru u blizini Islamabada. U udesu je poginulo svih 146 putnika i šest članova posade.

Iako za sada zvaničnici nisu saopštili tačan uzrok pada, pretpostavlja se da su za to odgovorni gusta magla i jaka kiša koja pada u tom delu Pakistana.

Letelica je do sada u vazduhu provela oko 34.000 sati, obavivši oko 13.500 letova, a "Erblu" ju je iznajmio od evropske kompanije 2006. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: