Srušio se vojni avion na Aljasci

Vojni avion sa četiri člana posade srušio se u blizini vazdušne baze Elmendorf na Aljasci, a za sada se ne znata sudbina ljudi koji su bili u njemu.

Izvor: B92

Četvrtak, 29.07.2010.

08:37

Default images

Kapetan Juraja Orland rekao je da je posada izvodila vežbu i da su pristupi mestu na kojem se incident dogodio zatvoreni dok zvaničnici ne budu izvršili uviđaj.

Komandir vatrogasne službe Enkoridža, u čijoj blizini se u 2.14 sati avion srušio, kaže da su posle večere njegovi vojnici spazili veliki oblak dima na oko četiri kilometra od grada.

Reč je o trećoj avionskoj nesreći koja se dogodila u Enkoridžu, najvećem gradu američke savezne države Aljaska, tokom ovog leta.

U junu je posle pada malog aviona odmah nakon poletanja sa piste u predgrađu Enkoridža poginulo petoro osoba, među njima i jedno dete.

Nekoliko dana kasnije, jedna manja letelica sletela je na autoput na severnom izlazu iz Enkoridža, a u tom incidentu nije bilo povređenih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: