Špijuniranje NVO u Crnoj Gori?

Transparensi internešnal pisao je evropskim i crnogorskim zvaničnicima zbog navoda da služba bezbednosti nadzire vođstvo Mreže za afirmaciju nevladinog sektora.

Izvor: B92

Sreda, 28.07.2010.

19:36

Default images

"TI" zatražio je juče od zvaničnika u Briselu i Podgorici da zaštite aktiviste MANS-a od pretnji i zastrašivanja.

“Dozvoljavati ili narediti obaveštajnoj agenciji da špijunira hrabre građane koji su spremni da se bore protiv korupcije i nepravde je suprotno onome što očekujemo od Vlade koja pokušava da uvede svoju zemlju u EU”, navodi se u pismu.

Kako prenose podgoričke "Vijesti", pismo je poslato komesaru za proširenje Evropske unije Štefanu Fileu.

Predsednik Odbora za bezbednost i odbranu Skupštine Crne Gore Mevludin Nuhodžić prihvatio je zahtjev opozicije, pa će narednih dana zakazati sjednicu tog skupštinskog tela na kojoj bi se odlučilo da li će biti kontrolnog saslušanja direktora Uprave policije i Agencije za nacionalnu bezbednost Veselina Veljovića i Duška Markovića.

Opozicioni poslanici podnijeli su inicijativu za kontrolno saslušanje Veljovića i Markovića nakon tvrdnje Mreže za afirmaciju nevladinog sektora da iz ANB imaju potvrdu da su izvršna direktorka Vanja Ćalović i četvoro njenih saradnika pod merama tajnog nadzora.

U međuvremenu, juče se oglasila i ANB saopštenjem za javnost, u kojem negira da su pod njenim nadzorom predstavnici NVO sektora.

Ceo članak iz "Vijesti" možete čitati ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: