Dejanovićeva: Cilj osuda secesije

Predsednica parlamenta Slavica Đukić-Dejanović izjavila je da je cilj Rezolucije, koju je Srbija danas uputila UN, da što veći broj zemalja prihvati taj tekst.

Izvor: Tanjug

Sreda, 28.07.2010.

17:34

Default images

Ona je navela da su osuda secesije i poziv na dijalog putokazi onoga što država u ovom momentu želi.

Dejanovićeva je kazala da je pri pisanju teksta rezolucije Srbija konsultovala sve relevantne domaće i međunarodne faktore, bitne za kvalitet samog teksta.

"Tekst treba da bude takav i u ovoj fazi preterani detalji ne bi dali nikakav rezultat. Pre svega, osuđuje se jednostrana secesija Kosova i Metohije i poziva na dijalog. To su dva najbitnija konkretna elementa, koji su i putokaz onoga što Srbija u ovom momentu želi", rekla je Slavica Đukić-Dejanović.

Prema njenim rečima, Srbija je postupila u skladu sa onim što joj je jedino ostalo - da se obrati Generalnoj skupštini UN, koja će uzeti u obzir i mišljenje Međunarodnog suda pravde.

Govoreći o ličnim očekivanjima, predsednica skupštine je navela da bi srpska diplomatska aktivnost u periodu do Generalne skupštine, kao i diplomatska svest svih članica UN, trebalo da budu zaintrigirani mogućnošću otvaranja Pandorine kutije kada je u pitanju Kosovo i Meothija.

"Kosovo i Metohija može biti parametar šta se sve može događati u svakoj drugoj zemlji, a ne samo na teritoriji Srbije", ukazala je predsednica parlamenta.

Srbija je podnela Generalnoj skupštini UN Rezoluciju u kojoj se navodi da jednostrana secesija nije prihvatljiv način za rešavanje teritorijalnih pitanja i poziva na pronalaženje rešenja putem dijaloga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: