NS: Štrajk glađu u Dnevnik holdingu

Predsednik štrajkačkog odbora "Dnevnik holdinga" Steva Tomin i radnik Dragan Cvetković već drugi dan štrajkuju glađu.

Izvor: B92

Sreda, 28.07.2010.

14:52

Default images

Radnici Dnevnik holdinga su, s prekidima, već mesecima u protestu.

U pokrajinskoj vladi, koja je suvlasnik Dnevnika, kažu da je restruktuiranje holdinga odobreno i da se očekuje da uskoro počne rešavanje problema ovog preduzeća.

Štrajk glađu će trajati dok ne bude isplaćen deo zaostalih zarada, tj. dok nadležni ne počnu da ispunjavaju preuzete obaveze, kaže predsednik sindikata Dnevnik holdinga Steva Tomin. On dodaje i da se od pokrajine zahteva da im dostavi plan restruktuiranja koji im je ranije usmeno saopšten. Problemi u Dnevnik holdingu, ponajviše u njegovoj štampariji, traju već dugo.

Iako se neki od njih povremeno rešavaju, radnici štrajkuju zahtevajući prvenstveno isplate zaostalih zarada. Veći deo njih je zbog teške ekonomske situacije i sada u štrajku, mada za razliku od svojih kolega, ne štrajkuju glađu.

Pokrajinski sekretar za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin veruje da bi stabilizacija Holdinga mogla početi za dve do tri sedmice.

On veruje da problemi u ovoj firmi mogli biti rešeni, ali poziva i radnike da, bar privremeno, prekinu štrajk.

Vasin kaže i da uskoro treba da se proda jedan "Dnevnikov" objekat, a od dobijenog novca će se kupiti mašina i materijal za štampanje kako bi štamparija mogla nastaviti normalno da radi.

Nakon toga bile bi ispunjene i finansijske obaveze prema zaposlenima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: