Prekinuta sednica zbog nikabe

Sednica Predstavničkog doma parlamenta BiH prekinuta je na zahtev poslanika SNSD, zbog prisutne žene koja je imala pokriveno lice.

Izvor: B92

Sreda, 28.07.2010.

14:26

Default images

Poslanik SNSD-a Željko Kuzmanović zatražio je od službe obezbeđenja informaciju o tome na koji način je izvršena identifikacija osobe sa nikabom.

Utvrđeno je da je žena pod nikabom Nađa Dizdarević, predstavnica Udruženja za ljudska prava "Ravnopravnost za sve", koje se protivi donošenju zakona o zabrani nošenja odeće koja u potpunosti prekriva lice islamskih vernica.

Ona je novinarima izjavila da je "povređena i razočarana", jer se od "drugih ljudi razlikuje tek po komadu odeće".

"Zakon o zabrani nošenja nikaba je tek predložen, a ovakvo ponašanje prema meni pokazuje da oni nikada nisu poštovali ženu mislimanku", kazala je Dizdarevićeva.

Još je navela da u zgradu parlamenta BiH dolazi godinama, da je svi iz osiguranja poznaju i da nema potrebe za identifikacijom.

Na sednici Kolegijuma, pred početak sednice Predstavničkog doma, zamenik predsedavajućeg Milorad Živković iz SNSD-a najavio je da će srpski poslanici napustiti zasedanje ako mu bude prisustvovala Nađa Dizdarević.

SNSD je ranije u parlamentu BiH pokrenuo inicijativu o donošenju zakona kojim bi u ovoj zemlji bilo zabranjeno nošenje nikaba, tvrdeći da je to jedan od načina borbe protiv terorizma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: