Napadnut hrvatski kajakaš

Prema pisanju "Jutarnjeg lista", u Srbiji je zbog hrvatske zastave napadnut kajakaš. Napadač je odmah uhapšen i optužen za pokušaj ubistva.

Izvor: Jutarnji list

Utorak, 27.07.2010.

08:25

Default images

Hrvatski reprezentativac u kajaku i kanuu, star 17 godina, napadnut je u Kraljevu na juniorskom Evropskom prvenstvu koje se održava u Srbiji.

Zbog napada sud u Beogradu napadača tereti za pokušaj ubistva. Sreća je u nesreći to što je policija reagovala brzo i odmah sprečila veći incident. Na insistiranje napadnutog Mateja Harkova, događaj nekoliko dana nije objavljen u javnosti.

„Imao sam čast nositi hrvatsku trobojku. Kad smo prolazili pored terasa jednog kafića, jedan je čovek ustao i počeo nas gađati staklenim čašama. Mene je jedna pogodila malo ispod kuka, pa sam završio u bolnici na šivenju“, rekao je za "Večernji list" Varaždinac Matej Herkov, koji je posle bolničke intervencije pušten u tabor reprezentacije s tri šava, te dodao da nije bilo bolno, ali da mu je i te kako smetalo pri nastupu jer je povreda bila baš u visini ruba kajaka.

Završio je na 11. mestu u klasičnom spustu, a u sprintu na 17.

„Siguran sam da bi plasman bio bolji za koje mesto da se nije dogodio ovaj incident“, kaže mladić.

Policija je odmah pronašla napadača i poslala ga u Beograd, gde će mu se suditi za pokušaj ubistva, piše "Večernji list". Gradonačelnik Kraljeva Ljubiša Simović, svestan ozbiljnosti događaja, odmah je uputio izvinjenje hrvatskom savezu i naglasio kako će odsad sigurnost biti na višem nivou.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

20 h

Podeli: