Peticija za spomenik Miloševiću

Grupa građana u Aleksincu pokrenula je inicijativu da se u tom gradu podigne spomenik Slobodanu Miloševiću.

Izvor: Tanjug

Utorak, 27.07.2010.

15:42

Default images

Od 23. jula ova grupa je prikupila oko 800 potpisa građana koji su podržali akciju, kazao je jedan od koordinatora akcije Slaviša Jovanović.

On je najavio da će peticija biti predata čelnicima lokalne samouprave.

"Ličnim zalaganjem Miloševića Aleksinac je obnovljen posle NATO bombradovanja 5. aprila 1999. godine kada je poginulo 11 Aleksinčana, više od 50 je teže i lakše povređeno, a Ulica Vuka Karadžića potpuno razorena", rekao je Jovanović koji je kao agronom radio u aleksinačkom poljoprivrednom kombinatu koji je otišao u stečaj, a on ostao bez posla.

Ova grupa građana predlaže da spomen-park, gde se nalazi i spomenik žrtvama NATO agresije, bude nazvan po Miloševiću, jer bi i njegov spomenik bio u tom parku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: