Španija izručuje Vlahovića BiH

Vlada Španije odlučila je da Veselina Vlahovića izruči vlastima BiH, gde se sumnjiči za ratni zločin počinjen nad civilnim stanovništvom na području Sarajeva.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 26.07.2010.

17:38

Default images

Ambasador BiH u Madridu Željana Zovko potvrdila je da je vlada Španije donela konačnu odluku o izručenju Vlahovića BiH, preneli su sarajevski mediji.

Vlahović je uhapšen početkom marta ove godine u španskom gradu Altei. Prilikom hapšenja pružao je otpor, a kod njega su pronađeni lažni bugarski dokumenti.

Tužilaštvo BiH sumnjiči Vlahovića da je od 1992. do 1995. učestvovao u ratnim zločinima protiv civila u sarajevskom naselju Grbavica. Za njim je raspisana poternica 2008. godine.

Vlahovića traže i Crna Gora i Srbija zbog krivičnih dela izvršenih u tim zemljama. Veselin Vlahović, zvani Batko, je u junu 2001. godine pobegao iz zatvora u Crnoj Gori, gde je služio kaznu zbog razbojništva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: