Drašković: Kosovo će postati deo UN

Lider SPO Vuk Drašković smatra da će Kosovo posle odluke MSP u Hagu postati članica UN, jer će većina država prihvatiti stvarnost i mišljenje tog suda.

Izvor: Pres

Nedelja, 25.07.2010.

23:26

Default images

Drašković je u intevjuu za "Pres" rekao da Srbija mora da poštuje i uvažava mišljenje MSP-a o kosovskoj deklaraciji o nezavisnosti koje je sama tražila.

Predsednik SPO je rekao da ministru spoljnih poslova Vuku Jeremiću ništa ne zamera, kao i da Jeremić na najbolji način zastupa lošu kosovsku državnu strategiju.

Srbija mora da promeni državnu strategiju o Kosovu tako što će je prilagoditi realnim ciljevima.

Srbija, prema njegovim rečima, treba da sa Evropskom unijom traži najbolja rešenja za srpski narod i crkve na Kosovu i treba zajedno sa EU da napiše rezoluciju koja će biti podneta Generalnoj skupštini UN.

Lider SPO je rekao da rešenje treba tražiti u dijalogu sa EU, širom međunarodnom zajednicom i vlastima u Prištini.

"Ne moramo priznati Kosovo, kao što ni Kina ne priznaje Tajvan, ali moramo sarađivati. Sukobi Srbije sa svetom doveli su nas na političku i biološku marginu i ta se politika ne sme nastavljati", poručio je Drašković.

Drašković je rekao da Vladi Srbije zamera što istrajava u vođenju pogrešne kosovske politike, što je odustala od atlantskih integracija i što ne uklanja sve prepreke evropskoj integraciji Srbije.

Prema njegovim rečima, Vlada Srbije nije ostvarila dva cilja – ulazak u EU i očuvanje Kosova.

"Očuvanje suverenita nad Kosovom je ustavna mantra koja nema nikakve veze sa stvarnošću. Ta autistična politika je najveća prepreka evropskim integracijama Srbije", rekao je lider SPO, stranke koja je u vladajućoj koaliciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

79 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: