Talibani zarobili američkog vojnika

Talibani su saopštili da drže u zarobljeništvu jednog od dvojice američkih vojnika koji su zalutali na teritoriju pod kontrolom ekstremista u Avganistanu.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 25.07.2010.

19:03

Default images

Talibani su naveli da je drugi vojnik ubijen.

Talibansko vođstvo će kasnije odlučiti o sudbini zarobljenog vojnika, rekao je portparol talibana Zabihulah Mudžahid u telefonskoj izjavi Rojtersu sa nepoznate lokacije.

"Imamo telo mrtvog vojnika i drugog koji je živ. Prebacili smo ih na bezbednu lokaciju", rekao je Mudžahid.

Njegovu tvrdnju osporio je jedan lokalni zvaničnik u Logaru, južno od Kabula, koji je izjavio da su američke snage pronašle telo jednog od dvojice vojnika.

Zvaničnik, koji je želeo da ostane anoniman, rekao je da je velika verovatnoća da je drugi vojnik ranjen.

Međunarodne snage za podršku bezbednosti (ISAF) potvrdile su juče da su dvojica američkih vojnika u petak napustila bazu u Kabulu i da se nisu vratila.

U potrazi za vojnicima učestvovalo je više aviona i helikoptera, ali zvaničnici nisu navodili druge detalje, podstičući spekulacije da su vojnici možda postupili izvan komandnog lanca.

U Logaru su se danas pojavili leci sa slikama nestalih vojnika, a na lokalnim radio stanicama nuđena je nagrada od 20 000 dolara za informaciju koja bi vodila njihovom pronalaženju.

Prošli mesec, kada je u Avganistanu ubijeno više od 100 vojnika, bio je najsmrtonosniji za strane snage u toj zemlji od svrgavanja talibanskog režima 2001. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: