Putin se sastao sa špijunima

Premijer Rusije sastao se sa grupom ruskih špijuna, proteranih iz SAD, među kojima je bila i Ana Čapman o kojoj na Zapadu pišu kao o " ruskoj Mata Hari ".

Izvor: B92

Nedelja, 25.07.2010.

11:25

Default images

Putin se sa obaveštajcima sastao u rezidenciji predsednika Ukrajine i tom prilikom su, razgovarali "o životu i pevali pesmu "Od čega počinje domovina".

Nisu to bilo karaoke, pratila nas je živa muzika, objasnio je Putin novinarima. Putin je potvrdio da je među obaveštajcima bila i Ana Čapman.

"Nema šta posebno komentarisati. Ja sam već rekao da je to rezultat izdaje, a izdajnici uvek loše završavaju, oni završavaju ili od alkohola ili od droge, u nekoj jaruzi. Evo i nedavno je jedan tako završio život. I ne zna se zbog čega ".

Ruski premijer, i sam bivši obaveštajac, potvrdio je da zna imena svakog od izajnika, a na pitanje da li će oni biti kažnjeni odgovorio je da je pitanje nekorektno.

"To se ne rešava na pres konferenciji. Oni žive po svojim zakonima i ti zakoni su dobro poznati svim specijalnim službama"-rekao je Putin.

Na pitanje kakva će biti sudbina proteranih obavestajaca, Putin je rekao da će oni "raditi". Siguran sam da će raditi da dobrim mestima i da će njihov život biti interesantan i ispunjen.

Po njegovim rečima sudbina tih ljudi je veoma teška, svakoga od njih.

Predstavite samo da, prvo, treba da nauče jezik na nivou svog materinjeg, da razmišljaju i govore na njemu, da izvršavaju ono što je zapisano u obavezama prema domovini tokom mnogih godina, ne računajući na diplomatsku zaštitu, izlažući se svakodnevnoj opasnosti, i sebe i svoje bližnje koji čak i ne znaju čime se bave i za koga rade.

"Nije moj zadatak da ocenjujem njihov rad, to treba da urade specijalisti, njihovi rukovodioci i krajnji korisnici njihovih informacija, pre svega Vrhovni komandant - predsednik Ruske federacije, rekao je Putin.

Špijunski skandal izbio je krajem juna, kada je u SAD uhapšeno deset ruskih obaveštajaca među kojima i 28. godišnja Ruskinja Ana Čapman koja je imala dvojno državljanstvo, rusko i britansko.

Rusija je ranije uhapsila četvoricu američkih špijuna,ruskih državljana, a slučaj je okončan njihovom razmenom na bečkom aerodromu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: