Masovna grobnica u Meksiku

Meksički vojnici su na severu zemlje otkrili masovnu grobnicu sa telima najmanje 51 osobe, koje su, kako se veruje, žrtve pripadnika narkobandi.

Izvor: B92

Nedelja, 25.07.2010.

10:14

Default images

Istražitelji pretražuju grobnicu, otkrivenu u predgrađu grada Monterija, trećeg po veličini u Meksiku, naveli su lokalni mediji.

Tužilac meksičke države Nuevo Leon Alehandro Garsa rekao je da tek treba da se pretraže još tri jame. Prema njegovim rečima, do sada su pronađena tela 48 muškaraca i tri žene, prenela je agencija AP.

Tajna grobnica otkrivena je u četvrtak posle anonimne dojave, izvestio je BBC, navodeći da je grobnica veličine 70 puta 40 metara.

BBC podseća da su u poslednjih 15 dana još dve slične grobnice otkrivene u Nuevu Leoneu, centru nasilnih sukoba među narko bandama.

Poznato je da ubice narko kartela upravo na ovakvim mestima ubijaju svoje žrtve.

Krajem maja, policija je u turističkom mestu Taksko, u centralnim delovima zemlje, pronašla tela 55 osoba u jednom napuštenom rudniku.

Skoro 25.000 ljudi ubijeno je u Meksiku od kako je vlada pokrenula ofanzivu protiv narko kartela krajem 2006. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: