Fratini za tehničke pregovore

Italijanski ministar inostranih poslova Franko Fratini izjavio je da Srbija i Kosovo nakon mišljenja Međunarodnog suda pravde moraju nastaviti pregovore.

Izvor: Tanjug

Subota, 24.07.2010.

15:53

Default images

On se nada da će u ponedeljak u Briselu, na sednici Saveta ministara Evropske unije, biti podržan zahtev za prijem Srbije u EU.

"Kao što je i MSP potvrdio, Srbija i Kosovo treba da nastave pregovore pošto postoje mnoga osetljiva pitanja, etničke, istorijska, kulturna i verska, koja treba rešiti“, rekao je italijanski šef diplomatije.

“Na severu Kosova, na primer, postoje pravoslavni manastiri koji predstavljaju izvor srpske pravoslavne vere. Put koji treba slediti je, u svakom slučaju, put Evrope", objasnio je Fratini u intervjuu za italijanski dnevnik "Stampa".

Fratini je dodao da je MSP takođe jasno stavio do znanja da Kosovo mora ostati jedinstven slučaj i da ne sme izazvati domino efekat, pošto bi to dovelo do krize međunarodnih odnosa, preneo je torinski dnevnik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: