Sabor frulaša u Prislonici

Dok Sabor trubača u Guči ima međunarodni karakter, u Prislonici kod Čačka održava se manifestacija republičkog značaja.

Izvor: B92

Subota, 24.07.2010.

12:25

Default images

Naime, 23. put nadmetaće se najbolji frulaši iz cele Srbije.

Učesnici nadmetanja su prošli kroz kvalifikacione smotre, tako da se u Prislonici na Saboru frulaša Srbije nadmeću pravi majstori u muziciranju na ovom instumentu.

Kada se pre 34 godine Čačanin Borislav Pajović zaposlio u Švedskoj, nije ni sanjao da će 2009. godine, praktično na zalasku radnog veka, ostati bez posla zbog krize.

I dok njegove strane kolege očajavaju, on je svoj hobi, izradu frula, pretvorio u mogućnost zarade, a sav alat i mašine sam je napravio.

Borislavove frule sviraju se širom Evrope i Srbije.

On u rodni Čačak uvek dolazi zbog Sabora frulaša u Prislonici, gde se nekad i sam nadmetao. Sad ima pravu zamenu, sina Marka, koji će se prvi put ove godine nadmetati u Prislonici sa najmlađim frulašima.

Izvršni direktor Sabora frulaša u Prislonici Siniša Pravdić kaže da se u ovom selu, nadomak Čačka, nadmeću samo najbolji.

Direktor turističke organizacije Čačak Mikan Stojanić kaže da Sabor frulaša nije slučajno organizovan u Prislonici.

Pre 23 godine u Prislonici su se nadmetala samo tri frulaša, a sada se svake godine nadmeće 30 takmičara u svim kategorijama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

19 h

Podeli: