Ušteda kolektivnom kupovinom

Udruženom kupovinom preko interneta, građani su u mogućnosti da ostvare velike popuste. Prodavci, istovremeno, obezbeđuju nove kupce.

Izvor: B92

Subota, 24.07.2010.

10:35

Default images

U krizi svi pokušavaju da uštede, a po nepisanom pravilu, sa spiska troškova prvi se briše odlazak u restorane.

Luksuz postaju i masaža i manikir. Ne mora, međutim, da bude tako. Ako udruženi kupite uslugu, možete da ostvarite veliki popust, jer će i vlasnicima malog biznisa odgovarati da u doba krize imaju što više mušterija.

Ideja kolektivne kupovine nastala je pre godinu i po dana u doba krize u Americi. Restorani, fitnes centri, kozmetički saloni, imali su osetno manje mušterija, jer građani te usluge nisu mogli da prušte.

Kao rešenje, osmislili su udruženu kupovinu preko interneta. Građani su dobili jeftinije usluge, a prodavci nove kupce.

Tako nešto moguće je sada i kod nas.

“Mi smo tu kao zajednčki imenitelj kolektiva gde određenim malim biznismenima ili prodavcima, zovite ih kako god hoćete, ponudimo mogućnost da im dovedemo veći broj ljudi, a da naravno oni spuste svoje cene”, rekao je Dalibor Vukobrat iz Kolektiva Veb.

“Kad šetate ulicom i vidite nešto na rasprodaji srećni ste ako je jeftinije i 10 odsto. To je popust koji ostvarujete samostalno. Sa kolektivnom kupovinom je malo drugačije. Da biste ostvarili popust, određeni proizvod ili uslugu mora da kupi mininimalan broj ljudi. Zbog toga su i popusti veći, od 50 do 90 odsto”, dodaje on.

Popust od 50 odsto veliki je i za prodavca koji sjajno radi. Međutim, spremni su i na takve poteze, ako bi time dobili nove kupce, koji će ponovo da se vrate zbog povoljne cene.

“Ja ne znam dok ne ode na kasu, ne znam ko je vlasnik vaučera, ko nije, gosti su zadovoljni čim se odlučuju na takav korak”, izjavio je upravnik restorana “Vapiano” Goran Krušić.

I da ne bude zabune, ako ste kao grupa kupili ručak u restoranu, preko sajta kolektivne kupovine, to ne znači da morate da jedete u istom danu.

Koncept i jeste takav da se zajednički ostvari popust, a uslugu koju ste kupili koristite kada vama odgovara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: