Čačak: Uhapšeni zbog falsifikata

Čačanska policija uhapsila je tri osobe zbog sumnje da su falsifikovali novac i platne kartice.

Izvor: B92

Petak, 23.07.2010.

19:38

Default images

Uhapšeni su Dragan Đ. (42) iz Mladenovca i dvojica Čačana, Vladimira S. (22) i Ivana B. (39).

Draganu Đ. se stavlja na teret da je nabavio opremu i materijal kojim je napravio veliki broj falsifikovanih platnih kartica od kojih je dve koristio priklikom plaćanja, navodi se u saopštenju policije.

Vladimir S. i Ivan B. osumnjičeni su da su od Dragana Đ. tokom ove godine nabavili falsifikovne platne kartice koje su koristili prilikom kupovine.

Policija je u stanu Dragana Đ. u Mladenovcu pronašla deo opreme za koju se pretpostavlja da je korišćena u izradi falsifikata dok je deo opreme i falsifikovanih platnih kartica poverio na čuvanje radniku u svojoj renta-kar agenciji.

U stanu tog radnika pronađen je lap top Dragana Đ. i 40 blanko kartica bez magentnog zapisa, 77 kartica sa magnetnom trakom, četiri uređaja za očitavanje podataka sa platnih kartica.

Prilikom pretresa stana i automobila osumnjičenog Ivana B. pronađene su dve falsifikovane platne kartice koje je on i koristio a u kući Vladimira S. policija je pronašla 13 falsifikovanih novčanica u apoenu od 100 američkih dolara i jednu u apoenu od 100 evra.

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti privedeni istražnom sudiji Osnovnog suda u Čačku, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: