Noć u Kosovskoj Mitrovici mirna

Noć nakon saopštavanja mišljenja Međunarodnog suda pravde u Hagu o Kosovu, u severnom delu Kosovske Mitrovice protekla je mirno i nisu zabeleženi incidenti.

Izvor: Beta

Petak, 23.07.2010.

10:17

Default images

Portparol policije Arber Beka izjavio je da je situacija juče i sinoć bila mirna i da nije bilo potrebe za intervencijom policije.

"Sem mirnog okupljanja u severnom delu Mitrovice, koji je trajao oko jedan sat i zatvaranja glavnog mosta na Ibru za saobraćaj, takođe oko sat vremena, drugih događaja nije bilo", kazao je Beka.

Protekla noć bila je mirna iako su u južnom delu grada Albanci uz upotrebu vatrenog oružja i vatrometa slavili nakon saopštavanja mišljenja MSP-a da deklaracija o nezavisnosti Kosova ne predstavlja kršenje međunarodnog prava.

U Prištini i drugim gradovima na Kosovu bilo je slavlja povodom odluke MSP, ali se ona uglavnom svodila na prolazak kolona automobila sa zastavama Kosova, SAD, Velike Britaniije i drugih zemalja.

U Kosovskoj Mitrovici je i danas mirno, a komandir Severne policijske stanice Milija Milošević rekao je da je policija spremna da zaštiti mir i stabilnost.

U tome će im, ako zatreba, pomoći i pripadnici međunarodnih mirovnih snaga koji su u većem broju nego inače i danas stacionirani u blizini mostova na Ibru koji razdvajaju severni od južnog dela grada u multietničkim sredinama u sevenom delu Kosovske Mitrovice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: