Palma: Veliko poverenje u Tadića

Lider JS Dragan Marković Palma smatra da posle odluke MSP Skupština Srbije treba da ovlasti predsednika Tadića da predstavlja državu po pitanju problema Kosova.

Izvor: B92

Četvrtak, 22.07.2010.

18:06

Default images

Marković je kazao da bi Skupština trebalo da donese takvu rezoluciju jer je Tadić "veoma dobro radio u poslednje dve godine".

On je naveo da predsednik Srbije "ima rezultata - građani Srbije putuju bez viza, odmrznut je SSP, a ove godine može da se očekuje približavanje kandidaturi za ulazak u EU".

Prema rečima predsednika Jedinstvene Srbije, Srbija u ovom trenutku ima najveće poverenje u šefa države, koji treba da nastavi pregovore "tamo gde je stao".

"To neće za nas biti kraj - ne možemo da prihvatimo da će Kosovo i Metohija ostati nezavisno", rekao je Marković.

On je ukazao i da je ministar spoljnih poslova "dobro radio" i to ilustrovao činjenicom da je prvi put od 2000. godine u Generalnoj skupštini UN prihvaćen zahtev Srbije da se ispita da li je prekršeno međunarodno pravo prilikom proglašenja nezavisnosti Kosova što je, kako je rekao, veliki uspeh.

Prema Markovićevim rečima, parlament "ne može da sedi skrštenih ruku", već treba da donese rezoluciju koja je slična prethodnima.

Međunarodni sud pravde u Hagu opredelio se danas za kompromisno rešenje saopštenjem da deklaracija privremenih vlasti u Prištini o nezavisnosti Kosova ne narušava međunarodno pravo, jer ga se ni ne dotiče.

Na taj način, sud u Hagu nije priznao pravo kosovskih Albanaca na otcepljenje, a odluku o daljem procesu rešavanja problema Kosova prepustio je Generalnoj skupštini UN.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: