SPO: Uvažiti MSP, imati realan cilj

Srpski pokret obnove saopštio da Beograd mora stav MSP-a da primi sa uvažavanjem i svoju državnu strategiju podredi realnim ciljevima.

Izvor: B92

Četvrtak, 22.07.2010.

16:57

Default images

Prema navodima SPO, u saradnji sa međunarodnom zajednicom "moguće je da srpski narod na Kosovu ekonomski, kulturno i duhovno bude povezan sa Srbijom".

"To je i put pomirenja Srba i Albanaca i evropeizacije Srbije", navedeno je u saopštenju te stranke.

"Stav suda da su ljudska i nacionalna prava iznad svake vlasti i suvereniteta nad teritorijom snažan je oslonac i našem zahtevu da Srbi i srpsko religijsko i istorijsko nasleđe na celom Kosovu budu suštinski zaštićeni, uz garanciju EU i Saveta bezbednosti UN", saopštio je SPO povodom mišljenja Međunarodnog suda pravde da proglašenjem nezavisnosti Kosova nije prekršeno međunarodno pravo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: