JS i SRS za raspravu o Kosovu

Predstavnici pojedinih stranaka u republičkom parlamentu smatraju da bi Skupština Srbije trebalo da raspravlja o mišljenju Međunarodnog suda pravde o Kosovu.

Izvor: B92

Četvrtak, 22.07.2010.

15:47

Default images

Dragan Marković Palma smatra da bi, posle odluke suda, trebalo usvojiti rezoluciju u kojoj će pisati da Srbija nikada neće priznati nezavisnost Kosova.

Tom rezolucijom, prema rečima lidera Jedinstvene Srbije, bila bi data ovlašćenja predsedniku Srbije Borisu Tadiću da predstavlja državu, kada je u pitanju problem Kosova.

"Očekujem negativnu odluku Međunarodnog suda pravde", rekao je Marković novinarima u Domu Narodne skupštine.

Skupština bi trebalo da donese rezoluciju kojom će dati ovlašćenje Tadiću da predstavlja Srbiju kada je u pitanju problem Kosova i Metohije, objasnio je Marković, imajući u vidu da je to Tadić veoma dobro radio u poslednje dve godine.

On je rekao da u ovom trenutku Srbija ima najveće poverenje u Tadića, kao i da bi on trebalo da nastavi pregovore tamo gde je stao.

"To neće biti za nas kraj. Ne možemo da prihvatimo da će Kosovo ostati nezavisno. Takođe, predsednik Tadić i mi iz JS, a i poslanički klub SPS-PUPS, rekli smo da nikada nećemo priznati nezavisnost Kosova i Metohije", podsetio je Marković.

Marković je naveo da bi u rezoluciji Skupštine trebalo da se navede da je Kosovo sastavni deo Srbije, kao i da je na snazi Rezolucija 1244 i da mora da se putuje, sve dok je na snazi.

On je podsetio da je Rezoluciju 1244 doneo Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija i da on može da je promeni.

Vanrednu sednicu Skupštine Srbije na kojoj bi se raspravljalo o savetodavnom mišljenju suda, novoj rezoluciji koju Vlada Srbije priprema za Generalnu skupštinu UN, kao i strateškom planu delovanja države u vezi sa Kosovom i Metohijom, zatražila je i Srpska radikalna stranka.

U saopštenju SRS-a se kaže da bi sednicu trebalo što pre zakazati posle izricanja mišljenja Međunarodnog suda pravde o legalnosti jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: