NS: Pritvorenici obustavili štrajk

Pritvorenici u novosadskom Okružnom zatvoru danas su uzeli hranu i tako prekinuli štrajk glađu, rečeno je u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija.

Izvor: B92

Sreda, 21.07.2010.

14:39

Default images

Potparolka Uprave Zorana Vučićević rekla je da su pritvorenici o toj odluci pisanim putem obavestili upravnika zatvora.

Prema njenim rečima, sve vreme protest je bio miran i nije bilo ugrožavanja bezbednosti u zatvoru. Sada su sve aktivnosti normalizovane, navela je Zorana Vučićević.

Pritvorenici su pre dva dana odbili da uzimaju zatvorsku hranu nezadovoljni tretmanom u zatvoru i dugim sudskim postupcima koji se protiv njih vode u novosadskim sudovima.

Predstavnici pritvorenika razgovarali su tokom protesta i sa vršiteljkom funkcije predsednice Višeg suda u Novom Sadu Zorom Jamušakov.

Pritvorenici u novosadskom zatvoru prvi put su protestovali 22. maja, kada su istakli da nisu zadovoljni tretmanom u zatvoru i dugim sudskim postupcima koji se protiv njih vode.

Tada su se pritvorenici sastali sa upravom zatvora i sudijom Višeg suda Svetimirom Popovićem, koji je u Novom Sadu zadužen za kontrolu pritvora, a protest je sutradan završen.

Novosadski zatvor projektovan je da primi 300 ljudi, a prema različitim izvorima, u njemu trenutno boravi oko 600 zatvorenika i pritvorenika.

Pritvorenici tvrde da se rešenja o produžetku pritvora donose olako, a ogorčeni su i na sudove što zbog reizbora sudija i reorganizacije sudske mreže sporo rešavaju njihove slučajeve.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: