Kvar "iljušina" u Golubovcima

Podgorički aerodrom ponovo je otvoren nakon kraćeg zatvaranja zbog havarije koja se dogodila na avionu "iljušin" tipa IL 76.

Izvor: Beta

Sreda, 21.07.2010.

14:10

Default images

Tu informaciju je Tanjugu potvrdio direktor aerodroma Golubovci Milovan Đuričković.

Prema njegovim rečima, prilikom poletanja tog aviona došlo je do osipanja određenih materijala i delova pa je aerodrom morao biti preventivno zatvoren kako bi se uklonio avion i delovi koji su mogli da ugroze saobraćaj.

Đuričković je rekao da je da nije bilo veće destabilizacije saobaćaja osim manjih kašnjenja u poletanju.

Agencija za civilno vazduhoplovstvo Crne Gore formiraće komisiju za istragu incidenta na podgoričkom aerodromu prilikom poletanja aviona ka Jerevanu.

ACV je saopštila da je avion "Iljušin-76", kompanije iz Jerevana jutros prekinuo poletanje s podgoričkog aerodroma zbog otkazivanja jednog od četiri motora.

U avionu je bilo pet članova posade i jedan putnik, a mediji su preneli da se radi o teretnom avionu. Podgorički aerodrom je bio zatvoren oko dva sata zbog čišćenja piste od rasutih delova motora.

Agencija za civilno vazduhoplovstvo je navela da će o incidentu obavestiti vazduhoplovne vlasti zemlje proizvođača i operatera aviona, kao i Međunarodnu organizaciju za civilno vazduhoplovstvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: