Francuska: Štrajk kontrolora letova

Zbog štrajka kontrolora letova u Francuskoj otkazani mnogi letovi na dva glavna aerodroma u Parizu.

Izvor: B92

Sreda, 21.07.2010.

08:39

Default images

Nacionalni avio-prevoznik "Er Frans" najavio je da će letovi na dužim rastojanjima funkcionisati normalno.

Sindikati kontrolora leta u Francuskoj pozvali su na štrajk zbog planova za objedinjavanje vazdušnog prostora nad Evropom.

Sa pariskog aerodroma Šarl de Gol od danas će se za 20 odsto smanjiti broj letova, a za čak 50 odsto na manjem aerodromu Orli. Ovo redukovanje letova odnosi se na kratke relacije, dok će se normalno leteti za dalje destinacije. Ipak, putnicima trenutno jedino preostaje da gledaju u oglasnu tablu i nadaju se da će njihov avion poleteti.

“Moj let je bio za Španiju. Iako stoji da će leta biti, sa ukrcavanjem se kasni već pola sata”, rekla je Natali Kohard.

“Kada sam ja u pitanju, ja sam srećna. Moj avion za Tuluz nije otkazan”, kaže Sofiane Belaid.

Sindikati kontrolora leta u Francuskoj pozvali su na štrajk zbog planova za objedinjavanje vazdušnog prostora nad Evropom, čiji je cilj veća efikasnost saobraćaja u uslovima prognoziranog porasta broja letova. Međutim, takvi planovi zabrinuli su sindikate koji strahuju da će uticati na položaj radnika.

“Meni je žao turista, ali mi nismo odgovorni za ovaj štrajk. Mi mesecima i nedeljama tražimo od administracije da ne usvoji sporazum za objedinjavanje vazdušnog prostora i da sačeka kraj pregovora”, objašnjava sekretar kontrole vazdušnog saobraćaja Filp Lohat

Štrajk kontrolora leta započeo je prošlog četvrtka, ali do sada nije bilo većeg poremećaja u funkcionisanju avio-saobraćaja. Obustava rada planirana je do četvrtka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: