Zvečan: Eksplozija u dvorištu

Nepoznate osobe bacile su eksplozivnu napravu u dvorište porodične kuće novinara Časlava Milisavljevića u centru Zvečana.

Izvor: B92

Utorak, 20.07.2010.

09:21

Default images

Milisavljević, koji je glavni i odgovorni urednik Radija Kosovska Mitrovica, izjavio je da povređenih nije bilo, ali je eksplozija noćas, 35 minuta posle ponoći, oštetila tri putnička automobila.

On je rekao da ne želi da govori o motivima, dodavši da je slučaj prijavljen pripadnicima Kosovske policijske službe.

Komandir policijske stanice u Zvečanu Nenad Đurić potvrdio je Tanjugu da se incident dogodio i da je policija obavila uviđaj.

"Istraga je u toku. Za sada nemamo osumnjičene, ali ne znamo ni motiv ovog napada", rekao je Đurić.

Posle incidenata u Kosovskoj Mitrovici, koji su se dogodili početkom meseca, kada je najpre ubijen lekar Mesud Džeković, a potom i ranjen poslanik u kosovskom parlamentu Petar Miletić, ovo je treći ozbiljniji incident koji se dogodio na severu Kosova i Metohije.

Gradić Zvečan naseljen je isključivo Srbima.

Udruženja novinara oštro osuđuju napad

Nezavisno udruženje novinara Srbije saopštilo je da najoštrije osuđuje bombaški napad na kuću Časlava Milisavljevića.

"NUNS zahteva da Kosovska policijska služba sprovede hitnu istragu i identifikuje i kazni izvršioce i nalogodavce ovog terorističkog napada. Od policije zahtevamo i da odmah preduzme sve mere na obezbeđenju novinara Časlava Milisavljevića i njegove porodice", navodi se u saopštenju.

Unija novinara Kosova sa sedištem u Prištini najoštrije osuđuje bombaški napad na kuću urednika Radio Mitrovice Časlava Milisavljevića u Zvečanu.

UNK navodi u saopštenju da napad smatra neprihvatljivim i da je direktno uperen na slobodu izražavanja.

"Oštro osuđujemo takve radnje koje su neprihvatljive i predstavljaju težak udarac za realizaciju aktivnosti novinara“, navodi UNK i zahteva od kosovske policije da se incident istraži do kraja i uhapse i kazne osobe odgovorne za bacanje bombe.

UNK poziva međunarodne institucije da napornije rade kako bi bili obezbeđeni uslovi za slobodnije kretanje novinara, čiji je prostor, tvrde u UNK, sve više sužen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

16 h

Podeli: