Zvona i moleban za odluku MSP-a

Na dan objavljivanja odluke MSP-a zvoniće zvona na crkvama Srpske pravoslavne crkve, a sveštenici će potom služiti moleban za povoljno rešenje statusa Kosova.

Izvor: B92

Utorak, 20.07.2010.

16:08

Default images

Zvona će se oglasiti u četvrtak 22. jula u 17 sati u trajanju od pet minuta, a potom će sveštenici služiti moleban u sabornim i gradskim hramovima.

U saopštenju Sinoda SPC, koje je potpisao patrijarh Irinej, umoljavaju se arhijereji da "pozovu sveštenike i verni narod da u svim hramovima zvone zvona u trajanju od pet minuta".

U saopštenju, patrijarh Irinej poziva da se u sabornim i gradskim hramovima posle oglašenja zvona služi moleban za povoljno rešenje konačnog statusa Kosova i Metohije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: