Grad će pomoći Ortopedskoj klinici

Uslovi na Ortopedskoj klinici na Banjici uskoro bi trebalo da budu bolji, jer će Beograd finansirati renoviranje sanitarnog čvora i nabavku klima-uređaja.

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.07.2010.

16:17

Default images

Elektrodistribucija Beograd će zameniti trafo-stanicu zbog koje nije bilo moguće instalirati klimatizacione uređaje.

Ministarstvo zdravlja, posle emitovanja priloga na B92, iznenada je na banjičku kliniku poslalo inspekciju koja je utvrdila da su uslovi na Banjici loši, ali da je stručnost zaposlenih na visokom nivou.

Beogradske tropske vrućine bez klima-uređaja i jedno kupatilo za 60 pacijenata biće uskoro prošlost na banjičkoj ortopedskoj klinici.

Ipak, rešavanje višegodišnjih problema počelo je tek nakon priloga na televiziji B92, a finansijsku pomoć uputiće i beogradska vlast, na čiju inicijativu će biti zamenjena dotrajala i slaba trafo-stanica.

"Ja sam još u petak kada sam video na vašoj TV razgovarao sa EDB-om. Oni će pojačati i zameniti te trafo-stanice i ako treba, staviće tu dodatnu mobilnu. Pitanje je i kvaliteta mreže unutar bolnice, ali će svakako situacija biti bolja nego što je bila do sada", kaže gradonačelnik Beograda Dragan Đilas.

Grad je kliniku na Banjici ove godine pomogao već sa 6,8 miliona dinara, a za nabavku klima-uređaja i saniranje sanitarnog čvora, Beograd će izdvojiti između 2 i 3 miliona dinara čija će upotreba biti striktno kontrolisana.

"Mene samo pogađa, zar je zaista neophodno da ja kao gradonačelnik treba da vidim to na B92, pa da zovem direktora bolnice pa direktora distribucije i da se to reši onako kako može da se reši, da se makar poboljša u narednih nekoliko dana", kaže Đilas.

Komentar direktora klinike Slobodana Slavkovića nismo mogli da dobijemo, jer je bio zauzet razgovorima sa inspekcijom koju je Ministarstvo zdravlja poslala posle emitovanja priloga na televiziji B92.

Inspekcija je samo konstatovala da su kao i do sada uslovi na delu klinike veoma loši.

"Građevinsko-tehnički uslovi nisu dozvolili da se kanalizacija, instalacije i struja mogu preusmeriti da budu po savremenim potrebama. Odgovornost zdravstvenog sistema je da pruži koliko može u uslovima koje ima, sa najvišom mogućom bezbednošću pacijenta, tako da se kvalitet usluge ne može meriti tim da kažemo 'da, pošto su nam uslovi loši ne možemo da primimo toliko pacijenata'", kaže Svetlana Mijatović, pomoćnica ministra zdravlja za inspekcijske poslove.

U nalazu inspekcije tvrdi se i da stručnost zaposlenih u bolnici koja radi u zgradi sagrađenoj pre više od pola veka nadomešćuje mnoge tehničke nedostatke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: