61 osoba stradala u sudaru dva voza

U sudaru dva voza na železničkoj stanici u istočnoj Indiji poginula je 61 osoba, a oko 150 ljudi je povređeno, naveo je portparol železnice Samir Gosvami.

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.07.2010.

08:20

Default images

Nesreća se desila na stanici Saindija u Zapadnom Bengalu, oko 200 kilometara severno od Kalkute.

U sudaru su potpuno smrskana dva putnička vagona treće klase, dok je od njegove siline krov jednog od vagona odleteo u vazduh i pao nekoliko metara dalje preko šina.

Lekari iz bolnica u Suriju i Saindiji naveli su da je nekoliko desetina povređenih u kritičnom stanju, prenose na svom sajtu indijske novine "Indijan ekspres".

Povređenima su prvu pomoć ukazali lokalni stanovnici, koji su naveli da su se spasioci pojavili tek tri sata posle nesreće. Policija, međutim, tvrdi da su spasioci došli na mesto udesa posle jednog sata.

Komandant policije u Zapadnom Bengalu Bhupinder Sing naveo je da bi broj poginulih mogao da bude i veći, jer još nisu svi putnici izvučeni iz smrskanih vagona.

Uzrok nesreće se još ispituje, mada je ministarka železnice Mamata Banerji navela da zvaničnici sumnjaju na sabotažu, samo dva meseca pošto su maoistički pobunjenici sabotirali železničku signalizaciju i tako izazvali sudar putničkog i teretnog voza takođe u Zapadnom Bengalu, u kome je poginulo 149 ljudi.

Železničke nesreće u Indiji su česte, uglavnom zbog lošeg održavanja pruga i vozova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

22 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: