Lekar odbio da previje dečaka

Dečak se igrajući posekao i presekao venu na zglobu ruke, a pomoć su odbili da mu ukažu u ambulanti Instituta u Sremskoj Kamenici, jer nisu nadležni za decu.

Izvor: B92

Subota, 17.07.2010.

00:19

Default images

Majka kaže da je dete mnogo krvarilo, ali da u ovoj ustanovi "nisu hteli ni flaster da mu stave“, već su ih uputili u Dečju bolnicu.

Dok je otac otišao na izvor da donese vode, dečak i njegov brat su se u igri gurkali i srušili prozor koji se razbio, a dečaku je rasečena vena.

Majka Jelena K. kaže da je krv jako potekla, i da se dete uplašilo, kao i da je odmah reagovao komšija koji je automobilom povezao dečaka do najbliže bolnice.

"Naša vikendica je u Sremskoj Kamenici i najbliže je bilo da odemo do Instituta. Komšija je zato tamo krenuo. Međutim, oni su odbili da pogledaju dete i ukažu mu pomoć. Na moju molbu da mu pomognu, rekli su nam da se samo gubi vreme i da je najbolje da odmah krenemo u Dečju bolnicu“, priča majka koja kaže da je dete bilo jako bledo i uplašeno i da je izgubilo mnogo krvi.

U Dečjoj bolnici su dečaku ušili ranu, previli ga, rekli mu da pije antibiotike i lekove protiv bolova i pustili ga kući. Na sreću, povreda nije oštetila veće krvne sudove i detetu je pomoć pružena u ambulanti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: